CV

Lars JØNNER Alving (f. 1963)

Opvokset på Fyn. 

Gift med Gitte Nøhr Alving. 

Vi bor i Næstved og har tilsammen 5 voksne børn

Jeg er uddannet lærer (1992) og
optrådt for børn siden 1997.

Jønner : 1976-2021

1976 : Jeg begyndte at spille guitar og ville gerne være ligesom Andy Scoot (Sweet) eller Kim Larsen (Gasolin). Jeg øvede mig som en gal, både med guitaren og med at få langt hår.

Mig til Gasolin koncert i Fyens Forum 1977.

1978 : Jeg startede et skole band på Seden skole. Vi blev enige om at kalde os ”Edmunds Laksko” (opkaldt efter vores skoleinspektør, som hed Edmund og gik altid i laksko). Vi spillede bla. ”Hey Joe” med Jimi Hendrix og ”Derudaf” med Gasolin.

Edmunds Laksko – koncert på Seden Skole 1978

1980 : Der var mange gode guitarister i Odense og jeg valgte at slå over på bassen, for at komme med i et band.

I 1981-1982 : Kom jeg med i Per Eli Band og spillede bas på singlen ”Sejler Valsen”  (Den lå på Dansk toppen). Med Per Eli Band spillede jeg en del jobs bla. På Midtfyns Festivalen og i Ubberup Hallen.

1982-1984 : Blev jeg bassist i Odense Bandet : New Skin. Vi spillede egne sange og optrådte ofte på ”Hansens Værtshus” og på gymnasier.

New Skin : Mulernes Legatskole 1983

1996/97 : Jeg sendte et manuskript ind til B&U afdelingen (DR1). Min ide hed “Den flyvende tallerken”. Jeg kom til samtale og casting med Iben Wurbs og Birte Engelhardt.  Iben Wurbs ringede dagen efter og spurgte om jeg havde lyst til at lave “Fjernsyn for dig”. Jo tak sagde jeg og blev ganske benovet. Jeg lavede efterfølgende 10 udsendelser til programmet ”Hvafforenhånd” (Fjernsyn for dig). Jeg var vært og skrev selv manus. Udsendelserne handlede om bøger og hver gang blev jeg klædt ud som for eksempel heks, klovn, spøgelse eller sørøver.

1999 : I forbindelse med Hvaforenhånd” lavede jeg mine første børne sange. Efter DR1 var slut skrev jeg flere og sendte en del demo bånd rundt. Jan Nielsen fra Tewa Music tilbød mig en kontrakt og jeg sagde pænt ja tak. Lars Marco producerede min debut CD : “Ælle Bælle”, som solgte 8.000 eksemplarer.

2000-2001 : Jeg optråddte på diverse TV kanaler – bla. ”Go`morgen Danmark TV2” og ”Musikbutikken” på  DR1 – med Keld Heick som vært. Jeg udgav min 2. Børne CD “Æh-Bæh-Buh!” som Lars Marco også producerede.

1998-2016 : I de år drønede det bare afsted  : Jeg skrev over 100 børnesange som blev udgivet på 12 CDer. Jeg lavede 5 sangbøger (Dansk Sang) samt gav mange børne koncerter landet over. Jeg har optrådt og indspillet med mange spændende personer igennem årene : Ole Kibsgaard var med på min jule CD og vi har optrådt samme i Bon Bon Land to gange, Finn Olafsson spillede guitar på min historie CD, Tobias Folting – producerede og spillede trommer på 8 af mine CDèr. Markus Lindell spillede keyboard. Claes Wegener sang kor. Jimmi Roger Pedersen spillede bas – alle på min jule CD. Oliver Steffensen spillede guitar på min CD “Ta`Legetøjet på”.  

Bubber optrådte jeg sammen med i Bon Bon Land. Jeg mødte Povl Kjøller et par gange. En gang hos DR1- B&U afdelingen i forbindelse med deres 25 års jubilæum. Jeg gav ham en demo CD med nogle af mine sange og han skrev tilbage en uge efter. Povl var en meget venlig mand og en person som jeg holdt meget af. Jeg har delt scene med mange forskelige kunstnere for eksempel : Jodle Bige, MekPek ,Niels PlysSigurd Barrett (han skulle med fly til næste job, men vi nåede lige at snakke i 10 min.) og Alberte Band – Hvor jeg fik lov til at prøve Jan Rørdams super fede Martin guitar i pausen.

2021 : Efter nogle lidt stille år med bla. Corona, finanskrise og” CDèn er død” er jeg mere levende end nogen side før. Jeg har altid arbejdet med børn og musik og glæder mig meget til igen at komme ud og spille mine sange for børn.